En prat med styrelederen

Skrevet av Svein Anders Dahl, Nestleder Kvamskogen Vel

Vi har tatt en prat med Edvard Skagen (74), styreleder i Kvamskogen Vel, i hans rette element – hytten på Byrkjesete. Hytten anskaffet han og konen i 1989, og det har siden vært en kjær møteplass for familie og venner.

«Hvorfor Kvamskogen?», spør vi. «For meg var det var bussen opp nesten hver søndag for å gå på ski …», forteller Edvard. Gode barndomsminner fra disse turene skapte de første båndene til Kvamskogen. Og nå omtaler Edvard boligen i byen som «hytten i Olsvik».

Edvard fremholder den korte avstanden mellom «hytten» og hytten, samt det flotte turterrenget året rundt som noe av det han setter mest pris på. Med årene har sommeren kanskje blitt hans favoritt årstid på Kvamskogen, og da blir Kvamskogen gjerne utgangspunkt også for turer til andre perler i Hardanger, som Folgefonna og Breidablikk.

Han ble medlem i Kvamskogen Vel først i 2020, men har siden gått «all in» og ble valgt inn i styret året etter, for så å takke ja til å bli styreleder i 2023. Her legger han stor vekt på å forstå medlemmenes ønsker og behov, og bidra til å oppfylle dette i så stor grad som mulig. Medlemsundersøkelsen vinteren 2023 gir et godt underlag for dette. Dessuten legger han stor vekt på å ha god kommunikasjon med medlemmer, næringsliv, myndigheter, grunneiere og andre interessenter til Kvamskogen for å være løpende oppdatert på aktiviteter og behov knyttet til Kvamskogen.

Når vi spør Edvard om hvilke ønsker han har for videre utvikling av Kvamskogen og velforeningen, så har han noe klare prioriteter. Lavlandsløypen fra Kvamseter Lodge til Tokagjelet, som skal ferdigstilles innen 2025, er en suksess. Så mer av dette står på ønskelisten. For «Kvamskogen skieldorado» står videreutvikling av løypenettet og flere skibroer på ønskelisten, og selvfølgelig fortsatt glimrende preparering. Som far, og nå også bestefar, ser Edvard et behov for å legge til rette for flere aktiviteter for barn og unge – «vi må arbeide for dette, slik at det blir gøyere å være med på hytten», sier han.

Med fartsgrense på 80 km/t i områder med stor hyttetetthet er trafikksikkerheten på Kvamskogen ikke tilfredsstillende – «vi ønsker 60 km/t over hele Kvamskogen, og selvfølgelig tunell i framtiden», sier Edvard.

Edvard forteller at Kvamskogen Vel i dag har 874 medlemmer, det representerer ca. 35 % av hyttene og campingvognene på Kvamskogen. For å styrke foreningens posisjon i samarbeidet med myndigheter og andre interessenter er det ønskelig å øke medlemstallet. Målet i første omgang er å oppnå 50 % dekning. Medlemskapet gir flere fordeler hos lokalt næringsliv, og det arbeides med å etablere flere slike avtaler. Medlemmer kan også søke om parkeringsplass på Kleiva og Leitet med årskostnad godt under de andre tilbyderne. Disse er populære, så for tiden er alle plassene opptatte.

Kvamskogen Vel har et vel etablert samarbeid med Kvam herad og Kvamskogen Næringslag gjennom faste og sporadiske møter. Det er også god dialog med fylket og Røde Kors. Edvard legger stor vekt på å vedlikeholde og utvikle disse og lignende relasjoner.

Avslutningsvis oppfordrer Edvard alle med hjerte for Kvamskogen til å komme på medlemsmøtet fredag 11. oktober kl 19.00 i varmestuen i Furedalen Alpin, det er åpent for både medlemmer og andre interesserte.

You may also like...